7:55 PM
Відзначення Дня української писемності та мови

День української писемності та мови – це державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада, з нагоди вшанування пам'яті преподобного Нестора-літописця.

З метою виховання в здобувачів освіти любові до рідної мови, народу, країни; розвитку мовлення та збагачення словникового запасу дітей;  поглиблення знань учнів про становлення письма та українського правопису, історію виникнення Дня української писемності та мови протягом тижня в Бобровицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 згідно з планом було проведено ряд тематичних заходів: випуск тематичної газети «ТЕМП», оформлено інформаційну дошку до Дня української мови та писемності, організовано виставу-комікс «Невесела історія про українську мову» у 7-А класі (О.В. Шейко), літературну світлицю «Рідна мова колискова» у 10-А класі (Н.В. Сірик), віртуальну подорож «Видатні письмен-ники рідного краю» у 7-Б класі (К.В. Пушкар), мовну вікторину «Люби, вивчай рідну мову» у 10-Б класі (Р.П. Градко), виховну годину «Слово до слова зложиться мова» у 5-Б класі (І.П. Костенко), мовний флешмоб «Країна Фонетика» у 5-х класах (Н.М. Федусик).

До того ж, традиційно учні 9-11 класів приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту єдності, як символу єднання навколо української мови.

Обов’язок кожного з нас – любити, берегти, захищати й підтримувати українську мову, бо в ній сила нашого народу, частиною якого ми є. Тому давайте передавати  цей безцінний скарб своїм нащадкам та зберігати красу, багатство й милозвучність української мови для прийдешніх поколінь.

 

Переглядів: 166 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar