8:38 PM
Відзначення 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру

29 вересня виповнилося 80 років, відколи в Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв. Ця трагедія є одним із найжахливіших символів Голокосту.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 року № 1010-р «Про затвердження плану заходів, пов’язаних з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру», листа Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації від 09.09.2021 № 06-14/2949 «Про інформування» у нашому закладі 29-30 вересня 2021 року було проведено ряд тематичних заходів: урок пам’яті «Україна вшановує трагедію Бабиного Яру», виховні години «Без права на забуття»,  «Не вмре пам’ять про Бабин Яр», екскурсію до музею закладу «Голокост – трагічна сторінка історії», урок-реквієм «Тільки пам'ять не сивіє», відеолекторії  «Погляд у минуле: Бабин Яр» та «Пам'ять серця».

Крім того, класні керівники 5-11 класів провели тематичні виховні години з використанням дистанційних технологій та взяли участь у Єдиному Національному уроці пам’яті, який був проведений Меморіальним центром Голокосту “Бабин Яр” спільно з Міністерством освіти і науки України. Урок покликаний виробити негативне ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності, зазіхань на право на життя.

Ми маємо пам’ятати про страшну трагедію, яка сталася в Бабиному Яру, аби ніколи не допустити її повторення.

Переглядів: 132 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar