10:42 AM
“Інтелект України” - основа якісного забезпечення старшої школи

Розбудова  інформаційного суспільства, в якому основним капіталом і головним ресурсом економіки стають  знання, ставлять жорсткі вимоги до національних освітніх систем щодо формування в молодого покоління здатності жити у  інноваційному, складному, мінливому та суперечливому світі.

Зокрема вирішенню цих задач підпорядкована робота  класів Бобровицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1, що беруть участь у проведенні всеукраїнського експерименту за темою “Реалізація компетентнісного підходу  в науково-педагогічному проекті “Інтелект України “.

Щороку в межах проекту вчителі, що працюють в експериментальних класах, проходять фахову підготовку в  навчальних закладах  України .

Так з 3 по 5 червня 2019 року  успішно закінчили курси підготовки вчителів до роботи в класах, які працюють за  всеукраїнським науково-педагогічним проектом “Інтелект  України” вчитель географії Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 Мазкова Наталія Василівна і вчитель української мови та літератури  Градко Раїса Петрівна.

Високий рівень організації семінарських занять та курсової підготовки дозволили вчителям-новаторам долучитися до найсучасніших педагогічних напрямків, що розробляють поглиблене вивчення предметів природничо-математичного циклу, інтегрованого навчання за темами, а не за предметами, навчання на основі власних відкриттів.

Як і в усіх, хто іде попереду, робота в проектних класах не легка, але цікава, зокрема тому, що в системі освіти переважає практична спрямованість  навчання, приділяється посилена увага вивченню англійської  і другої іноземної мов.

Академічно здібні і обдаровані учні класів “Інтелект  України” - основа якісного забезпечення старшої  школи. Адже за оцінками науковців , в майбутньому 9 з 10 найбільш затребуваних і високооплачуваних спеціальностей вимагатимуть від претендентів високого рівня сформованості міждисциплінарних компетентностей.

Успіху учителям і учням, що працюють в проекті  “ Інтелект України”!

Переглядів: 186 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar