5:06 PM
Екскурсія до ревайлдинг-парку «Беремицьке»

30 жовтня здобувачі освіти 4-В класу з класоводом Л. Костюк відвідали ревайлдинг-парк «Беремицьке» у с. Беремицьке, Козелецького району, Чернігівської області. Це перший в Україні ревайлдинг-парк, основна діяльність якого пов’язана з відновлення екосистем шляхом впровадження ревайлдингових методів створення мозаїчних ландшафтів, в тому числі за рахунок природного випасу.

Під час відвідування конюшень, діти мали змогу не лише покататись верхи, але й дізнатись історію кожної породи, особливості утримання та розведення коней. У MiniZoo екскурсовод познайомив їх із найменшими тваринами з різних куточків світу, а в музеї «Диких котів» - з представниками роду котячих, що проживають на теренах України. Одягнувши окуляри віртуальної реальності, маленькі мандрівники оглянули парк з висоти пташиного польоту.

Окрім відвідування зазначених атракцій, на дітей чекала екскурсія екостежкою «Лісостеп», де вони познайомилися з тваринами, що проживають на численних левадах парку. Особливої уваги заслуговують воли Сірої Української породи, лосі, польські коники, козулі, вепри, лисиці, олені, борсуки, а також тварини, що проходять реабілітацію в парку для подальшого повернення в дику природу. Крім того, у парку є велике різноманіття домашніх тварин.

Для всіх дітей та дорослих цей день виявився дуже насиченим і в інформаційному й у емоційному плані. Кожен буде ще довго памятати чудово проведений час.

Переглядів: 223 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar