10:01 AM
Впровадження проекту "Інтелект Україна"

7 лютого 2019 року відбулося засідання творчої групи вчителів, які працюють за Всеукраїнським науково-педагогічним проектом «Інтелект України», який Бобровицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1  упроваджує сьомий рік. Реалізується він у початковій школі (за цим проектом працюють вчителі початкової ланки Слива Н.В., Філіпенкова М.І.,  Борисенко В.Г.) та  в середній ланці: 5-В(класний керівник Ганжа О.О.), 6-В(класний керівник Безборода І.В.), 7-Б(класний керівник Мазкова Н.В.).

Діти, які навчаються за програмою проекту «Інтелект України»,  демонструють високі результати у засвоєнні предметів. Окрім того, що більшість учнів показує високий рівень знань, креативність мислення, вони приємно вражають постійними творчими ідеями, вмотивованістю до навчання, своїм умінням працювати з інформацією.

Проект «Інтелект України» реалізується на базі державних програм із різних навчальних дисциплін. До нього розробники пропонують власний навчально-методичний комплекс: підручники-зошити з друкованою основою,  посібники для вчителя,  комп'ютерна підтримка (аудіо-, відеозаписи).

Саме це дозволяє:

- розвинути математичні здібності дітей, створити передумови для успішного засвоєння шкільного курсу математики, успішної участі в олімпіадах з математики;

- сформувати навички раціонального читання, успішно засвоїти предмети гуманітарного циклу; вільно спілкуватися іноземними мовами;

- сформувати первинні уявлення про фізичні, хімічні, біологічні об’єкти, у подальшому засвоїти хімію, біологію, фізику;

- сформувати компетентність «Умій вчитися», розвинути пізнавальні яккості.

Отже, сутність проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а у набутті нею, перш за все, необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці; розвитку пізнавальних процесів — сприйняття, пам`яті, мислення, уяви й уваги; розвитку якостей особистості школяра — цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі тощо. Слід зазначити, що сьогодні діти з 16 регіонів України навчаються за Проектом «Інтелект України».

Переглядів: 179 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar