10:13 AM
Міжнародний день рідної мови

Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин, людина не може існувати. Щорічно 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

У цей день у Бобровицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 з метою виховання любові та поваги до рідної мови, землі, художнього слова, пісні, розвиток в учнів бажання досконало знати мову свого народу та аби показати багатство мелодійність, велич і красу української мови згідно з планом було проведено ряд заходів: виготовлені листівки до Дня рідної мови, виставку літератури «Прилиньмо душею до перлин рідної мови», випущено шкільну газету «ТЕМП», бесіду «Моя рідна мова українська» (5-А клас), виховну годину «Рідна мова – серця мого подих» (5-Вклас), мовну вікторину «Передаймо нащадкам скарб – рідну мову» (8-Б клас), конкурс знавців української мови «Мова наша солов’їна» (9-Б клас), бесіду «У країні рідної мови» (2-А клас), брей-ринг «Мова материнська» (8-В клас), годину спілкування «Мова рідна, мова калинова» (5-Б клас), урок-подорож «Кожному миле його слово рідне» (2-Б клас).

Можна згадати слова В. Сосюри: “Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема”. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини.

Переглядів: 183 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar