9:56 AM
День виведення військ з Афганістану

15 лютого 2019 року відзначають 30-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану, а також у цей день вшановують пам’ять воїнів-інтернаціоналістів.

З метою розширення знань учнів про історичні події афганської війни,  виховання поваги і шани до воїнів-інтернаціоналістів, трагічної сторінки нашої історії та вшанування пам’яті полеглих у Бобровицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 згідно з планом було проведено ряд заходів: випуск газети учнівського самоврядування «ТЕМП» «Афганська війна 1979-1989 рр.», виставка літератури «Час і досі не загоїв рани – цей одвічний біль Афганістану», загальношкільний виховний захід «Афганістан – рана, що не перестає боліти» (8-В клас), бесіда «Виконання війського обов’язку: Афганістан» (9-Б клас), урок мужності «Час і досі не загоїв рани» (8-А клас), виховна година «Ти вічний біль, Афганіста» (11 клас).

Крім того, відбулася зустріч із учасником бойових дій у Афганістані 1979-1989 рр., Акінцовим Віктором Вікторовичем. Його розповідь про страшні реалії війни перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині. Учні з величезним інтересом слухали його розповідь і в кінці зустрічі задавали багато питань Віктору Вікторовичу.

Чимало літ минуло вiдтодi, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать i досі. Ми маємо знати про страшні події афганської війни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

Переглядів: 219 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar