9:14 PM
День пам’яті Чорнобильської трагедії

33 роки тому 26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян. Аварія на ЧАЕС - найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі.

З метою осмислення та усвідомлення масштабів трагічних подій Чорнобиля, виховання глибокої поваги до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього,  гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виховання в учнів відповідальності за все, що відбувається навколо, розвиток почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю у нашому закладі згідно з планом було проведено ряд тематичних заходів: тематичний випуск газети учнівського самоврядування «ТЕМП», виставка плакатів та викладка літератури «Чорнобиль: минуле, сучасне, майбутнє», загальношкільний виховний захід «Гірчить Чорнобиль крізь роки» (7-Б, 7-В класи), бесіда «Дзвони Чорнобиля» (4-Б клас), урок-реквієм «Чорнобиль – біль душі моєї» (8-А клас), виховна година «Чорнобиль – чума ХХ століття» (5-А клас), година спілкування «Біль Чорнобиля з роками не зникає» (8-Б клас), круглий стіл «Чорнобильське лихо у пам’яті народній» (6-Б клас).

Крім того, відбулася зустріч із ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Держаном Василем Васильовичем, який розповів дітям про реалії цієї страшної катастрофи та продемонстрував світлини зроблені ним у період перебування у Чорнобильській зоні. Учні з величезним інтересом слухали його розповідь і в кінці зустрічі задавали багато питань.

Наслідки цієї глобальної катастрофи ще довго будуть нагадувати про себе і ліквідаторам, і потерпілим, їх дітям і внукам. Не одне десятиріччя відчуватиме їх і держава. Ці заходи спрямовані на те, щоб молоде покоління не забувало страшних помилок минулого, аби не допустити їх повторення у майбутньому.

Переглядів: 202 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar