9:16 AM
День безпечного Інтернету

День безпечного Інтернету відзначається другого дня (у вівторок), другого тижня, другого місяця (лютого) з 2004 року з метою популяризації більш безпечнішого та відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молодих людей в усьому світі. Цей захід має за мету об’єднання зусиль зацікавлених державних, громадських та приватних сторін для підвищення рівня знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій.

З нагоди Дня Безпечного Інтернету у нашому закладі були проведені наступні заходи:

  1. З метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет, наш заклад долучився до акції #STOP_SEXтинг. Учителі інформатики (Ганжа О. О., Подгайко А. О.) прослухали вебінар на освітній онлайн-платформі «На урок» з теми «#Stop_Sexтинг. Сексуальніризики Інтернету: як провести урок в 7-11 класах». Також ними були проведені уроки в 9, 10, 11 класах на тему «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?».
  2. З метою сприяння розвитку культури комунікацій у мережі Інтернет та забезпечення безпечного користування Інтернетом учнів в 5-В класі була проведена виховна година у вигляді тренінгу на тему«Подорож океаном комп’ютерних знань» (класний керівник – Ганжа О. О.).
  3. Учні 10 класу взяли участь в онлайн-уроці на YouTube каналі спільноти академій Cisco України. Діти ознайомилися з такими темами: «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство», «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей». Також учні мали нагоду пройти тестування, яке проводилося з метою перевірки здібностей до кар’єри аналітика з кібербезпеки.Учасникиотримали доступ до курсу Мережної академії Сisco "Вступ до Кібербезпеки" українською мовою.
  4. Для учнів 2-Б класу вчитель інформатики, Подгайко А. О., провів урок з теми «Безпечне користування Інтернетом».  На уроці діти ознайомилися з правилами безпечного користування Інтернетом, поняттями приватної та публічної інформації, віковими обмеженнями на перегляд вмісту сторінок.
  5. Психологічною службою були проведені такі заходи: «Віртуальна країна Інтернету» (відеолекторій), «Безпечний Інтернет» (презентація), тренінг «День безпечного Інтернету», «Соцмережі. Не втрачай голови» (відеолекторій), «Найжахливіший день Петрика» (відео), «Це повинен кожен знати, хто хоче в Інтернеті мандрувати» (відеолекторій), тест «Інтернет-залежності», мультфільми: «Мобільний – це класно», «Історія двох пар», «Смартфонозалежність», «Ти також заблукав у цьому світі, як і я?». У ході занять були обговорені негативні загрозливі наслідки віртуального середовища для психіки дитини, зверталась увага на ігрову залежність та способи уникнення такої небезпеки. Здобувачі освіти дізналися про переваги та недоліки сучасних інформаційних технологій.

Переглядів: 225 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar