9:27 PM
Відзначення Міжнародного дня рідної мови

Мова – це історія народу, його світогляд, найважливіший засіб спілкування та пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Щорічно 21 лютого в усьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови, заснований ЮНЕСКО у 1999 році, метою якого є підтримати самобутність та важливість кожної мови. У Бобровицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 було проведено ряд тематичних заходів: лінгвістичну вікторину «Люби, вивчай рідну мову» у 10-Б класі (Градко Р.П.), відеолекторій «Мова наша калинова» у 10-А класі (Сірик Н.В.), виховну годину «Мова рідна – мова солов’їна» у 7-Б класі (Пушкар К.В.), мовний диктант «Мово! Ти дзеркало душі, країни та народу» у 11 класі (Федусик Н.М.), годину спілкування «Цікаві факти про українську мову» у 7-А класі (Іванченко В.А.), фотоквест до Міжнародного дня рідної мови у 5-Б класі (Костенко І.П.), вікторину «Рідну мову знаємо – загадки-жарти відгадаємо!» у 1-А класі (Борисенко В.Г.), мовознавчі хвилинки в 1-4 класах, випущено газету ТЕМП до Дня рідної мови.

Українці виборювали своє право говорити українською понад 350 років. І сьогодні відстоювати його має кожен громадянин, адже, без мови немає народу. Олесь Гончар писав «Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її».

 

Переглядів: 172 | Додав: школа | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar