2:08 PM
Відзначення Дня української писемності та мови

Мова – це найважливіший засіб комунікації та ключова складова в інтелектуальному розвитку людини. Змалечку дитина вчиться формувати та висловлювати думки, а згодом – осягнути духовні пласти української нації через феномен мови своїх предків.

Щороку, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови, який припадає на православне свято – день вшанування преподобного Нестора-літописця.

Із метою розширення знань здобувачів освіти про багатство української мови, розвитку комунікативної компетентності учнів, виховання в підростаючого покоління почуття патріотизму та любові до рідної мови протягом тижня в Бобровицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 із використанням дистанційних технологій згідно з планом було проведено ряд тематичних заходів: гру «Мовний патруль: операція «Анти-суржик»» у 8-А класі (Шейко О.В.), виховну годину «Чистіша від сльози хай буде мова» у 8-А класі (Іванченко В.А.), літературну світлицю «Мово моя, мово...» у 5-Б, 7-А, 9-А, 10, 11-А класах (Сірик Н.В.), мовну вікторину «У ріднім слові цілий світ» у 5-В, 7-В, 8-Б класах (Пушкар К.В.), відеолекторій «Цікавинки про українську мову» у 6-Б, 6-В, 7-Б, 8-В, 11-Б класах (Градко Р.П.), відеоурок-презентацію «Невичерпна духовна скарбниця» у 5-А, 6-х, 9-В класах (Костенко І.П.), мовний флешмоб «Країна «Пряма мова» у 9-А, 9-Б, 10 класах (Федусик Н.М.), відео-челендж «Мова єднає всіх» у 1-11 класах (Прокопенко М.М., класні керівники), участь у І-му етапі 22-го Міжнародного конкурсу мови ім. Петра Яцика та випущено газету «ТЕМП» до Дня української мови та писемності.

Також традиційно в цей день учителі української мови разом із старшокласниками долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, мета якого не стільки перевірити знання української мови, скільки продемонструвати єдність із усіма, хто любить і шанує українське слово.

Мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб».  Тож любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже вона, як і Україна, - у нашому серці, і починається з кожного з нас.

Переглядів: 123 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar