2:33 PM
ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ГЕРОЇ КРУТ

Своє право бути вільною, незалежною державою українці відстоювали впродовж багатьох століть. 104 роки тому, 29 січня 1918 року, у нерівний бій з підрозділом російської Червоної гвардії вступив невеликий загін із юних оборонців української державності. Ці події назавжди вкарбувалися в пам’ять поколінь українців як Бій під Крутами.

Тоді курсанти, студенти та гімназисти виконали наказ командування й зупинили стрімкий наступ ворога, що дало змогу нашій делегації укласти Берестейський мирний договір, який пізніше врятував молоду українську державність. Утім, під час бою близько 30 хлопців потрапили в полон і були жорстоко й холоднокровно страчені. Вшановуючи пам’ять захисників Української Народної Республіки, що власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, щороку 29 січня ми відзначаємо День пам’яті Героїв Крут.

У Бобровицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 з нагоди цієї дати було проведено низку виховних заходів національно-патріотичного спрямування згідно з планом: годину спілкування  «Бій під Крутами – героїчний вчинок української молоді», відеолекторій «Героям Крут присвячено», урок пам’яті Крути – і сум, і біль, і вічна слава України», інформаційну дошку «29 січня – День пам’яті героїв Крут», випущено газету учнівського самоврядування «ТЕМП» до Дня пам’яті героїв Крут, тематичну виховну годину: «Коли стають до зброї діти – народ цей не перемогти!».

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 121 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar