11:16 PM
Відзначення Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

Аварія на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року – найбільша техногенна та екологічна катастрофа за всю історію ядерної енергетики, яка змінила екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі.

З метою осмислення та усвідомлення масштабів трагічних подій Чорнобиля, виховання глибокої поваги до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього,  гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС протягом тижня в нашому закладі згідно з планом було проведено ряд тематичних заходів: екскурсію до музею закладу «Чорнобильське лихо у пам’яті народній» для 4-х класів (Ручка І.В.); урок пам’яті «Чорнобильська трагедія в серцях кожного з нас» для 1-11 класів, у ході якого було використано відео «Chornobyl Lessons», створене за підтримки Українського культурного фонду групи педагогів, у партнерстві з Національним музеєм «Чорнобиль» та Європейським інститутом Чорнобиля (з використанням дистанційних технологій) (Бакун Т.М., Прокопенко М.М.); випущено газету учнівського самоврядування «ТЕМП»; створено інформаційну вітрину до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії та організовано виставку літератури «Чорнобиль: минуле, сучасне, майбутнє».

Крім того, кожен клас долучився до міжнародної акції «Чорнобиль 35», запаливши свічки та вшанувавши хвилиною мовчання людей, які загинули під час Чорнобильської трагедії. Класними керівниками 1-11 класів були проведені тематичні виховні години.

Чорнобиль – це біль не тільки України, це біль усього світу. Ще більш вражаючими були б убивчі наслідки катастрофи, якби не мужність ліквідаторів аварії, що загасили пожежу на Чорнобильській АЕС. Тому слід шанувати та памятати про їх подвиг.

Переглядів: 160 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar