0:43 AM
Відзначення Дня Європи

Відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року в третю суботу травня в Україні святкується День Європи, під час святкування якого українці відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Здобувачі освіти нашого закладу взяли участь у відкритому онлайн-уроці “Європа починається з тебе”, у ході якого їм розповіли про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні. Даний захід спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнів, формування “європейської свідомості” та відчуття “громадянина Європи”, усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

Учасниками уроку стали віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе; перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова; український тележурналіст, актор, сценарист і музикант Майкл Щур.

Утвердження свободи слова, вільний розвиток демократії в Україні доводять: ми – європейці. Але ми не забули шевченківське "...свого не цурайтесь". Українці, будучи європейською нацією, завжди пам'ятатимуть про свої національні ідеали.

Переглядів: 191 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar