2:07 PM
Тиждень природничих наук

«Людина – частина природи, а навколишній світ ми пізнаємо через єдність та різноманіття.» Під таким девізом згідно з річним планом Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1, з метою розвитку у школярів пізнавального інтересу до вивчення біології, хімії, географії, екології, виховання екологічної культури на основі знань про закономірності природи з 30.11.21 по 04.12.21 проходив тиждень природничих наук.
Протягом п’яти днів здобувачі освіти нашого навчального закладу під керівництвом учителів подорожували захоплюючими стежками досліджень, відкриттів та творчості.
Юні художники - природолюби мали змогу взяти участь у конкурсі малюнків «Хімія в моєму житті» та виставці дитячих малюнків «Сторінками Червоної книги». Їм допомагали вчителі хімії  Бушура Л.П., Бакун Т. М. та учитель біології Ярош Л.В.
Учні 7-х класів віртуально мандрували Африкою разом з учителем географії Лимаренко Н.В.
Змагалися діти 6-Б та 6-В класів у пізнавально – інтелектуальній грі « Географічна олімпіада» ( організатор Лимаренко Н. В.). Учні 8-В класу показали відмінні знання в ерудит – грі «Еврика» ( провела Бакун Т.М.). Захопив учнів 8-А класу хімічний турнір « Періодичний закон та періодична система Д.І. Менделеєва» ( організатор Бушура Л. П.). Цікаво пройшла зоологічна вікторина  за участю учнів  7-Б, 7-В класів (відповідальна за проведення  Ярош Л.В.).
Слід зазначити, що до  деяких заходів предметного тижня учні закладу готувалися ще з початку навчального року. Наприклад, участь у щорічному екологічному конкурсі «Друге життя пластикової пляшки» ( організатор учитель географії Мазкова Н.В.) потребувала немалих зусиль, вияву фантазії, майстерності, винахідливості. Але охочих показати свої творчі здібності виявилося як завжди чимало. Маємо і переможців конкурсу. Ними стали учениця 5-Б класу Гулицька І. з роботою «Віслючок» та учні 5- В класу Шатунов Владислав та Нагула Владислав із своєю композицією «Літній букет».
Виявили школярі небайдужість і до екологічних проблем рідного краю. Адже ж усім нам, жителям Бобровиці, боляче бачити як вмирає наша  – річка. Тому в рамках предметного тижня була оголошена акція «Джерела рідної Бистриці». Здобувачі освіти нашого закладу провели опитування людей старшого покоління,  про розташування джерел, що били в руслі нашої Бистриці. За віднайденою інформацією буде складена карта джерел, які раніше живили річку, роблячи її проточною та повноводною. Маємо надію, що майбутні бобровиччани зацікавляться дослідженням учнів.
Кожен із проведених учителями та учнями заходів був по – своєму цікавий та корисний. усі вони активізували пізнавальний інтерес дітей до вивчення природничих наук, сприяли прояву ініціативи і самостійності, розкриттю індивідуальних здібностей дітей та їх талантів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 117 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar