7:20 PM
Свято Великодня

Великдень – це не тільки одне з найвеличніших релігійних свят, а й унікальна можливість долучитися до народних традицій та обрядів, які його супроводжують. Це дрібні вогники свічок навколо церкви, гарно прибрані кошики з пасхою, крашанками та іншими стравами великоднього столу, дзвінке й величне «ХРИСТОС ВОСКРЕС!», яке своєю священною силою об’єднує всіх присутніх людей. І якась невимовна радість, що заповнює груди. І почуття добра та бажання в цей величний день стати кращим, пробачити й забути земні тривоги.

Кожна українська сім’я веде ретельні приготування, прибирає та прикрашає оселю. Наша шкільна родина теж готувалася до свята, як належить: здобувачі освіти разом із педагогом-організатором оздобили фойє закладу намальованими різнокольоровими крашанками. Особливу радість у дітей викликало прикрашання  великоднього дерева зробленими власноруч чудовими писанками. Крім того, була організована виставка виробів для 1-11 класів «Пасхальне диво», яка показала наскільки наші вчителі, учні та батьки є талановитими, творчими й креативними. Адже кожна робота вражала своєю оригінальністю, яскравістю, майстерністю та красою. Усе це допомогло створити особливий  настрій та неповторну казкову атмосферу в закладі.

Протягом тижня класні керівники 1-4 класів у бесідах та годинах спілкування цікаво й зворушливо розповідали своїм учням про роль Великодня в житті людини, про його історію та традиції святкування в Україні. Також у кожному класі на уроках трудового навчання вчителі разом із дітьми виготовляли чудові великодні вироби.

Такі заходи виховують у здобувачів освіти інтерес до історії та традицій української культури та допомагають доторкнутися до таїнства багатогранної народної творчості.

Переглядів: 122 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar