11:34 AM
День вшануванння учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед це день мужніх і самовідданих людей, які в 1986 році  прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС 4-го енергоблоку.ё

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але й всього людства. Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а   в наших серцях назавжди залишилася  невмируща пам’ять про солдатів атомного фронту, який відкрився у раніше мало кому відомому куточку українського Полісся – Чорнобилі.

З метою закріплення знань учнів про чорнобильську трагедію, розвитку почуття вдячності та глибокої поваги до людей, які ціною власного життя та здоров’я захищали Україну від наслідків аварії на ЧАЕС, вшанування їх подвигу, виховання  любові і поваги до своєї Батьківщини у закладі було проведено виховні години, бесіди, години пам’яті «Ціною життя», «Чорнобиль – біль душі моєї», «Минуть роки, минуть століття, а подвиг житиме завжди», «Їх подвиг не можна забути», «Чорнобиль: відлуння трагедії», «Чорнобильське лихо», «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської», екскурсію до музею закладу «Наш біль і пам’ять», переглянуто документальні фільми про аварію та наслідки Чорнобильської катастрофи.

Кожен з нас повинен знати та пам’ятати про героїзм пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій і всіх народів, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Переглядів: 131 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar